by
on
under ,
Permalink

E-sport allt mer populärt

Sportälskare och spelälskare. Går den kombon? Givetvis, och svaret stavas E-sport! Ett alltmer växande intresse kan ses, även om det fortfarande diskuteras om e-sport verkligen är en sport eller inte. Entusiasterna tvekar inte. De tycker definitivt att e-sporten ska välkomnas under RF, Riksidrottsförbundet. Inom e-sporten finns flera olika spel som lockar spelare över hela världen att mötas i en gemenskap.

Intresset växer så det knakar

e-sportIntresset för e-sporten har blivit så stort att man till och med bildat ett förbund. Spelhobbyförbundet Sverok är ett förbund som arbetar aktiv över hela landet med fokus på att samla, utveckla och sprida spelhobbyn. Förutom att man jobbar både på lokal nivå och regionalt för att utveckla organisationen för alla spelälskare så fokuserar man på frågor som likabehandlingsarbete och antidiskriminering. E-sport är ett av de stora områden som förbundet jobbar med för spelhobbyn. Det finns ett stort utbud online och populära spel just nu är exempelvis counterstrike go och Starcraft,. De spel man inte spelar är spel om pengar. Här gäller endast spel för nöjes skull, för spänningen och upplevelsen som sådan.

Vad är det som lockar?

På frågan om vad som lockar med e-sportspelen så skiljer sig förstås svaret från person till person. Men en sak är säker, och det är att kombinationen mellan sport och spel lockar många människor världen över, inte minst i Sverige, och att det är mer än bara ett nöje. För många blir det en del av en livsstil. Trots Sveroks intentioner att bli medlemmar i Riksidrottsförbundet så är det ingen självklarhet att det kan bli så med gällande bestämmelser. Ett krav är nämligen att det ska vara en aktivitet som är särskilt fysiskt krävande för att den ska kunnat räknas som en idrott i den bemärkelsen. Men vem vet. Reglerna ses hela tiden över för att möta den aktuella världsbilden, och snart kanske även e-sport räknas som en sport i samma bemärkelse som exempelvis fotboll, hockey eller skidåkning.