by
on
under
Permalink

En historisk säsong i Premier League på mer än ett sätt

Premier League är en av de mest internationellt uppmärksammade fotbollsligorna i världen. Och i samband med händelserna i världen just nu är har det blivit av två väldigt specifika händelser.

Den första som alla redan är medveten om är så klart sjukdomen Covid-19 som satt stopp för en mängd olika händelser över hela världen. Sportevenemang av alla slag har pausats eller blivit inställda helt och det har blivit uppenbart att ingen riktigt har planerat för en situation som denna på nästan någon nivå av samhället.

Självfallet finns det viktigare saker att tänka på just nu än sport och ingen ska ju förvänta att andra ska sätta sina liv på spel bara så en fotbollssäsong ska avslutas som den normalt sett gör varje år. Men hela situationen är fortfarande värt att tala om.

Vad som dock även blivit ett samtalsämne just nu är Liverpool. Genom ligans alla 28 år har bara sex olika lag vunnit mästerskapet och Liverpool är inte en av dem. Vid det tillfället då Premier League sköt upp alla matcher till åtminstone 30: april (men kan mycket väl bli längre än så) låg Liverpool etta i ligan, hela 25 poäng över andraplatsen.

Denna säsong har garanterat sett Liverpools fanbas växa och många har nog skaffat sin egen hemmatröja och suttit i soffan för att heja på dem match efter match. Men alla dessa fans sitter nu med den stora frågan vad som händer med Liverpools trofé om ligan inte bara skjuts på utan ställs in helt?