by
on
under
Permalink

Nya bekantskaper i NHL-cirkusen

NHL, National Hockey League, har för tillfället uppehåll. Men det betyder inte att saker inte händer. Inför nästa säsong kommer vi hockeyfans få stifta bektantskap med ett nytt lag i NHL-cirkusen, Vegas Golden Knights. Förberedelserna är i full gång och det blir onekligen spännande att se hur de kommer att bemötas av de etablerade lagen i ligan.

Det är första gången sedan 2000 som NHL får ett nytt lag. Då var det Minnesota Wild och Columbus Blue Jackets som gick med och nu är det alltså dags för Las Vegas första lag någonsin. Exakt hur laget kommer formeras är ännu lite oklart men man fick en stabil grund att stå på i och med den expansionsdraft som hölls i slutet av juni. Vegas fick då välja en spelare från varje av de andra NHL-lagen.

Man knöt bland annat till sig målvakten Marc-Andre Fleury från mästarna Pittsburgh Penguins. Det blir också två svenskar som får spela denna historiska säsong med Golden Knights. Oscar Lindberg får lämna New York Rangers och William Karlsson får lämna tidigare nämnda Columbus Blue Jackets.

Om truppen kommer kompletteras återstår att se men det kommer bli intressant att följa nästa NHL-säsong som inleds i början av oktober. Oavsett vilket lag du håller på är det i alla fall dags att köpa årets matchtröja och börja ladda. Det smäller bara till så är vi där.

Att det nu för första gången ska spelas ishockey i Nevada får ändå ses som grädde på moset när det kommer till världens bästa hockeyliga. Det är lätt att glömma i dessa expansionstider men det finns ytterligare 30 lag som vill lägga vantarna på Stanley Cup-bucklan. För oss hockeyfans är det bara att luta sig tillbaka och njuta.