by
on
under
Permalink

Snart drar hockeysäsongen igång

Svenska hockeyligan SHL drar igång redan den 16:e september och årets säsong ser onekligen ut att bli spännande. Ifjol vann Jönköpingslaget HV71 finalserien mot Brynäs och därigenom sitt femte SM-guld. Det blir intressant att se om de kommer kunna knipa ytterligare ett guld under årets säsong, något de andra tretton lagen nog tänker göra allt för att stoppa.

Den enda nykomlingen i årets SHL är Mora som återvänder till högsta serien efter nio år i Hockeyallsvenskan. Det blir spännande att se om de lyckas utvecklas ytterligare och kan hänga kvar när säsongen summeras.

I årets SHL är det ”bara” tre lag från Sveriges nordligaste landsdel. Brynäs, Skellefteå och Luleå är alla klassiska lag som numera är en självklar del av SHL-familjen. Andra norrländska lag som Modo, Timrå och Björklöven spelar för tillfället i Allsvenskan men det blir intressant att se om de kan klättra upp.

I landets södra delar finns det desto fler lag. Fjolårets vinnare HV71 kommer bli tuffa även i år, men det finns många klassiska lag som också vill vara med och försöka knipa guldet. Frölunda, Djurgården, Färjestad och Malmö är bara några av dessa. Visst låter det som en spännande säsong som närmar sig?

Vilka som kommer åka ur är så klart svårt att sia om, men nykomlingen Mora kan nog få det svårt. Andra lag som Rögle, Karlskrona och Örebro kan också ligga illa till men det får framtiden utvisa.

Oavsett vilket lag som vinner och vilket/vilka lag som får lämna den svenska hockeyns finrum så kommer det i alla fall bli en spännande säsong att följa. Gör dig redo för snart smäller det!